Start hjælp

Læringsplatformen er udviklet med det ene formål at guide små og mellemstore produktionsvirksomheder i deres digitale transformation via viden og værktøjer til udvikling af digitale forretningsmodeller.

Kom godt fra start

Læringsplatformen er udviklet med det ene formål at guide produktionsvirksomheder i deres digitale transformation via viden og værktøjer til udvikling af digitale forretningsmodeller.

Projektet Digitale Forretningsmodeller til Fremtiden har testet og tilpasset værktøjerne til de 16 moduler, som frit kan tilgås efter behov og interesse. Målet med modulerne er at tilbyde støttende værktøjer til hele udviklingsprocessen fra den første idé, til implementeringen af en testet og gennemarbejdet digital forretningsmodel.

 

“Forretningsudvikling” af Digitale Forretningsmodeller til Fremtiden ved Teknologisk Institut, Aarhus Universitet og Aarhus Maskinmesterskole under licensen CC BY-SA 4.0

 

For hvad er egentlig en forretningsmodel? Hvordan gør man det helt praktisk? Den digitale verden bruger mange smarte buzzwords og begreber, men i bund og grund hviler den digitale forandring på nogle helt grundlæggende principper og spilleregler, som er vigtige at kende til. Ved at kende disse principper kan virksomheder lettere operationalisere den digitale transformation og få konkrete fordele heraf.

Lær hvordan med Dimseriet

Du kan finde inspiration til hvordan de konkrete værktøjer benyttes og hvordan hele processen kan gribes an, ved at følge den fiktive virksomhed Dimseriet gennem de forskellige moduler. Dimseriet er skabt med det mål at give indsigt i hvordan man med fordel kan arbejde sig fremad i processen via værktøjerne. Ønsker du at vide mere om Dimseriet kan du læse om den fiktive virksomhed her.

I videoen nedenfor kan du få indblik i hvordan en digitaliseringsproces opleves af Hounö, der ligesom Dimseriet, er en traditionel produktionsvirksomhed. Med udgangspunkt i et traditionelt fysisk produkt, ovne, har Hounö arbejdet på at inkorporere en digital dimension. Resultatet er et helt nyt forretningsområde til fordel for både virksomhedens kunder, vidensudvikling og Hounös indtjening.

null

 

“Hounö’s digitale transformation” af Digitale Forretningsmodeller til Fremtiden ved Teknologisk Institut, Aarhus Universitet og Aarhus Maskinmesterskole under licensen CC BY-NC-ND 4.0

 

Kom i gang

For at komme bedst muligt fra start med din virksomheds digitalisering anbefales det at starte med at se nærmere på modulerne Grundprincipper og Det du skal vide om digitale forretningsmodeller. Det giver en vidensplatform om digitalisering og forretningsmodeller, som alle de resterende moduler på læringsplatformen bygger på.

Værktøjer, der indeholder 12 moduler, stiller en række konkrete værktøjer til rådighed, der understøtter læringsprocessen i at udvikle og implementere en ny digital forretningsmodel. Disse moduler giver adgang til:

  • Letlæselig forklaring af værktøjet og dets formål
  • Vejledning til anvendelse af det pågældende værktøj
  • Værktøjet til selvhjælp i download-venlig format
  • Udfyldt case eksempel til praktisk inspiration
  • Gode råd fra en fagekspert på området

Teknologier, der indeholder fire moduler, giver indblik i en række af de konkrete teknologier, der med fordel kan anvendes af fremstillingsvirksomheder, i stræben efter en ny digital forretningsmodel. Disse moduler giver adgang til:

  • Letlæselig forklaring af teknologien og dens fordele
  • Gode råd til at afdække teknologiens potentiale for din virksomhed
  • Case eksempler på hvordan andre virksomheder anvender teknologien

Se nu nærmere på Grundprincipper eller Det du SKAL vide om digitale forretningsmodeller for at komme godt fra start.